www.rvdijk.nl

For those who decide to build their own Flight Simulator cockpit


This website gives you a lot of current information around building your own cockpit ... and this will change the way you fly a simulator!


B737-800 Simulator

Als we vroeger de vraag stelden 'wat wil je later worden' was meestal het antwoord: politieagent, brandweerman of piloot. Voor velen is deze toekomstwenst niet in vervulling gegaan maar wel heeft u nu de mogelijkheid zelf de stuurknuppel van een Boeing 737-800 vast te houden en te ervaren hoe het is een groot vliegtuig te besturen.

Onze Boeing 737-800 cockpit is een realistische kopie van zijn echte broertje en de vele knoppen, schakelaars en instrumenten werken zoals het ook in de 'echte' cockpit gebeurd.

Wilt u het zelf eens ervaren, maak dan een afspraak voor een gezellige middag- of avondsessie in onze simulator. We starten gewoonlijk met een half uurtje theorie waarin we je de grondbeginselen van het vliegen uitleggen en je wegwijs maken in de cockpit.

U kunt bij ons geen uurtje komen vliegen, de praktijk heeft bewezen dat u in een uurtje nauwelijks kennis kunt maken met de cockpit van onze Boeing en zeker niet aan vliegen toekomt. Wij bieden u een middag- of avondsessie van minimaal 3 uur en ... de kosten zullen u meevallen!

Wat kunt u verwachten?

We nemen u eerst mee in een korte vlucht naar een moeilijk aan te vliegen bestemming en zo ervaart u het laatste deel van een vlucht. Na deze eerste kennismaking mag u beginnen.

1 - We beginnen met een korte kennismaking in de cockpit.
2 - Vluchtplan voor een vlucht naar ..?
3 - Controle van alle schakelaars benodigd voor het opstarten van de motoren.
4 - ATC contact, pushback en starten van de motoren.
5 - Taxiënen naar de toegewezen startbaan.
6 - Opstijgen en uitklimmen naar onze vluchthoogte.
7 - ATC contact tijdens onze vlucht.
8 - Aanvliegen van de gekozen bestemming.
9 - Landing en taxiën naar de gate en stoppen van de motoren.

Wilt u vast een kennis maken met de vele schakelaars en instrumenten in de cockpit, kijk dan even op Boeing B737 Manual of verdiep u vast in de Boeing B737 Checklist

Nieuwsgierig? Mail even naar Boeing 737 Simulator en wij sturen u graag verdere informatie.

Take a look at our last video: Visit from our local TV station in 2019!

© 2005 - 2023 Rob van Dijk disclaimer